20.9 C
Thessaloniki

“Τσιτσιλάτο”: Η Κοζανίτικη ιδιαίτερη μαγειρίτσα που ευφραίνει ουρανίκους

Ημερομηνία:

Πάσχα στην Κοζάνη σημαίνει πέρα από κατάνυξη και ιερές ακολουθίες και πλούσια τραπέζια με το φαγητό που χαρακτηρίζει την Κοζανίτικη Λαμπρή να είναι το “Τσιτσιλάτο” ( τσίτσιλα είναι τα εντόσθια).

Σύμφωνα με την λαογράφο Φανή Φτάκα Τσικριτζή, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος μαγειρίτσας, που έχει μέσα και κομμάτια κρέας, αρνάκι γάλακτος ή κατσικάκι, πέρα από τα εντόσθια και της οποίας το μαγείρεμα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς χρειάζονται έξι ώρες.

Ακόμη, η συνταγή περιλαμβάνει φρέσκα κρεμμυδάκια, σπανάκι, ξύδι, τομάτα, ελαιόλαδο και πολλά μυρωδικά, όπως άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, μαύρο και κόκκινο πιπέρι.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Γάζα: 45 σορούς Παλαιστινίων παρέδωσε σήμερα (3/11) το Ισραήλ

Τις σορούς 45 Παλαιστινίων παρέδωσε σήμερα Δευτέρα (3/11), το...

Αυτή την ώρα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η κηδεία του 39χρονου στα Βορίζια

Αυτή την ώρα παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος...

Αίτημα για τη συμμετοχή φορέων στη συνεδρίαση των επιτροπών για τα ΕΛΤΑ από το ΠΑΣΟΚ – Την παρουσία Χατζηδάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την παρουσία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),...

Eurolife FFH: Εξελίσσει τις υπηρεσίες της για τους εταιρικούς πελάτες ομαδικών συμβολαίων

Με σταθερή δέσμευση να βρίσκεται δίπλα στους πελάτες της...