24.3 C
Thessaloniki

“Βυζάντι” Καρπάθου: Όταν η υπομονή μετουσιώνεται σε νοστιμιά

Ημερομηνία:

Στην Κάρπαθο, το “βυζάντι” φτιάχνεται με ολόκληρο αρνάκι, το οποίο ψήνεται σε ξυλόφουρνο από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Το πανηγυρικό γεμιστό αρνί της Καρπάθου, σιγοψήνεται υπομονετικά για πολλές ώρες στους σφραγισμένους με λάσπη παραδοσιακούς φούρνους που έχουν πυρώσει από τα ευωδιαστά «φρούανα», όπως τα λένε στο βόρειο άκρο της Καρπάθου, την Όλυμπο, ή τα μυρωδάτα «χλαδιά», όπως τα αποκαλούν στην Κάσο.

Η κα Φούλα Χατζηδάκη, νοικοκυρά, αποκαλύπτει τα μυστικά της τέχνης της που απευθύνεται μόνο σε όσους ξέρουν από καλό φαγητό. Όπως λέει η ίδια, το σωστό ψήσιμο και η υπομονή είναι αυτό που δίνει την ιδιαίτερη γεύση στο συγκεκριμένο φαγητό που γίνεται “λουκούμι” , ευφραίνοντας ουρανίσκους.

Επίσης, τα σταυροκούλουρα περιλαμβάνονται στο καθημερινό μενού των πιστών καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Αργεντινή: Το Κογκρέσο ενέκρινε νομοσχέδιο για αύξηση των συντάξεων παρά την αντίθεση του προέδρου Μιλέι

Το Κογκρέσο της Αργεντινής υπερψήφισε χθες Πέμπτη νομοσχέδιο που...

Ζελένσκι: Η κατάπαυση του πυρός δεν θα έρθει σύντομα, η Ρωσία επιθυμεί τη συνέχιση του πολέμου

Σε συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια της διάσκεψης για την ανασυγκρότηση της...

Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Διπλό πτυχίο Ιατρικής από ΕΚΠΑ και Εξετερ

Διαβάστε στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ιστορική συνεργασία σε επίπεδο...

EURO Γυναικών 2025: Πρώτη με «3Χ3» η Νορβηγία, προκρίθηκε στο 90+3′ και η Ελβετία

Η Νορβηγία έκανε επίδειξη… δύναμης και στον αγώνα με...