9.3 C
Thessaloniki

“Βυζάντι” Καρπάθου: Όταν η υπομονή μετουσιώνεται σε νοστιμιά

Ημερομηνία:

Στην Κάρπαθο, το “βυζάντι” φτιάχνεται με ολόκληρο αρνάκι, το οποίο ψήνεται σε ξυλόφουρνο από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Το πανηγυρικό γεμιστό αρνί της Καρπάθου, σιγοψήνεται υπομονετικά για πολλές ώρες στους σφραγισμένους με λάσπη παραδοσιακούς φούρνους που έχουν πυρώσει από τα ευωδιαστά «φρούανα», όπως τα λένε στο βόρειο άκρο της Καρπάθου, την Όλυμπο, ή τα μυρωδάτα «χλαδιά», όπως τα αποκαλούν στην Κάσο.

Η κα Φούλα Χατζηδάκη, νοικοκυρά, αποκαλύπτει τα μυστικά της τέχνης της που απευθύνεται μόνο σε όσους ξέρουν από καλό φαγητό. Όπως λέει η ίδια, το σωστό ψήσιμο και η υπομονή είναι αυτό που δίνει την ιδιαίτερη γεύση στο συγκεκριμένο φαγητό που γίνεται “λουκούμι” , ευφραίνοντας ουρανίσκους.

Επίσης, τα σταυροκούλουρα περιλαμβάνονται στο καθημερινό μενού των πιστών καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Ιταλία: Στην Πάδοβα η πρώτη στον κόσμο «μεταμόσχευση παλλόμενης καρδιάς»

Στην Πάδοβα της βόρειας Ιταλίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση...

Συρία: Ο ηγέτης των ανταρτών λέει ότι θα διαλύσει τις δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος Άσαντ

Ο επικεφαλής της ισλαμιστικής οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ Σαμ...

Η 35χρονη σύζυγος του αστυνομικού της Βουλής θα υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη

Σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη αναμένεται να υποβληθεί η 35χρονη μετά...