34.6 C
Thessaloniki

“Βυζάντι” Καρπάθου: Όταν η υπομονή μετουσιώνεται σε νοστιμιά

Ημερομηνία:

Στην Κάρπαθο, το “βυζάντι” φτιάχνεται με ολόκληρο αρνάκι, το οποίο ψήνεται σε ξυλόφουρνο από το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Το πανηγυρικό γεμιστό αρνί της Καρπάθου, σιγοψήνεται υπομονετικά για πολλές ώρες στους σφραγισμένους με λάσπη παραδοσιακούς φούρνους που έχουν πυρώσει από τα ευωδιαστά «φρούανα», όπως τα λένε στο βόρειο άκρο της Καρπάθου, την Όλυμπο, ή τα μυρωδάτα «χλαδιά», όπως τα αποκαλούν στην Κάσο.

Η κα Φούλα Χατζηδάκη, νοικοκυρά, αποκαλύπτει τα μυστικά της τέχνης της που απευθύνεται μόνο σε όσους ξέρουν από καλό φαγητό. Όπως λέει η ίδια, το σωστό ψήσιμο και η υπομονή είναι αυτό που δίνει την ιδιαίτερη γεύση στο συγκεκριμένο φαγητό που γίνεται “λουκούμι” , ευφραίνοντας ουρανίσκους.

Επίσης, τα σταυροκούλουρα περιλαμβάνονται στο καθημερινό μενού των πιστών καθόλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Θεσσαλονίκη: Εγκαίνια των γραφείων της Οργανωτικής Επιτροπής Δημοψηφίσματος για τη ΔΕΘ

Στα εγκαίνια των γραφείων της προσκαλεί τους Θεσσαλονικείς η...

Λ. Κατσέλη στον 102FM της ΕΡΤ3: Τεραστίων διαστάσεων το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Στην πολιτική επικαιρότητα, στις προτεραιότητες της χώρας, στο σκάνδαλο...

Ηράκλειο: Αποκλεισμός της ΔΟΥ για το ψηφιακό πελατολόγιο

Σε αποκλεισμό της ΔΟΥ Ηρακλείου, προχώρησαν σήμερα το πρωί...

Πορτογαλία: Βίντεο με το σπάνιο φαινόμενο με το σύννεφο «τσουνάμι» που σάρωσε τις ακτές

Ένα σπάνιο μετεωρολογικό φαινόμενο σημειώθηκε στις ακτές της Πορτογαλίας,...