26.3 C
Thessaloniki

“Τσιτσιλάτο”: Η Κοζανίτικη ιδιαίτερη μαγειρίτσα που ευφραίνει ουρανίκους

Ημερομηνία:

Πάσχα στην Κοζάνη σημαίνει πέρα από κατάνυξη και ιερές ακολουθίες και πλούσια τραπέζια με το φαγητό που χαρακτηρίζει την Κοζανίτικη Λαμπρή να είναι το “Τσιτσιλάτο” ( τσίτσιλα είναι τα εντόσθια).

Σύμφωνα με την λαογράφο Φανή Φτάκα Τσικριτζή, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος μαγειρίτσας, που έχει μέσα και κομμάτια κρέας, αρνάκι γάλακτος ή κατσικάκι, πέρα από τα εντόσθια και της οποίας το μαγείρεμα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς χρειάζονται έξι ώρες.

Ακόμη, η συνταγή περιλαμβάνει φρέσκα κρεμμυδάκια, σπανάκι, ξύδι, τομάτα, ελαιόλαδο και πολλά μυρωδικά, όπως άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, μαύρο και κόκκινο πιπέρι.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Κόλιν Φάρελ: «Η Μάργκοτ Ρόμπι είναι εξαιρετική»

Ο Κόλιν Φάρελ (Colin Farrell), δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό...

13ο Πικ Νικ Urban Festival Πάμε Πλατεία – Το πρόγραμμα

Μετά τη λαμπρή επιστροφή στη Ρωμαϊκή Αγορά, το Πικ...

Ημαθία: 5ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αιγών – «Η λύρα στους δρόμους του Μ. Αλεξάνδρου»

Με βασικό άξονα τις λύρες και τα τοξωτά όργανα...

Τράπεζα της Αγγλίας: Στο 4% τα επιτόκια – Επιφυλακτική στάση για μελλοντικές μειώσεις

Διατήρησε τα επιτόκια στο 4% η Τράπεζα της Αγγλίας...