18.3 C
Thessaloniki

“Τσιτσιλάτο”: Η Κοζανίτικη ιδιαίτερη μαγειρίτσα που ευφραίνει ουρανίκους

Ημερομηνία:

Πάσχα στην Κοζάνη σημαίνει πέρα από κατάνυξη και ιερές ακολουθίες και πλούσια τραπέζια με το φαγητό που χαρακτηρίζει την Κοζανίτικη Λαμπρή να είναι το “Τσιτσιλάτο” ( τσίτσιλα είναι τα εντόσθια).

Σύμφωνα με την λαογράφο Φανή Φτάκα Τσικριτζή, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος μαγειρίτσας, που έχει μέσα και κομμάτια κρέας, αρνάκι γάλακτος ή κατσικάκι, πέρα από τα εντόσθια και της οποίας το μαγείρεμα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς χρειάζονται έξι ώρες.

Ακόμη, η συνταγή περιλαμβάνει φρέσκα κρεμμυδάκια, σπανάκι, ξύδι, τομάτα, ελαιόλαδο και πολλά μυρωδικά, όπως άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, μαύρο και κόκκινο πιπέρι.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Διάστρεμμα στον αστράγαλο ο Όσμαν

Ο Τσέντι Όσμαν υπέστη διάστρεμμα στον αριστερό αστράγαλο στο...

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Κροάτη ομόλογό της, για την ενίσχυση στρατηγικής συνεργασίας στον τουρισμό

Η ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Κροατίας στον τομέα του...

Καισαριανή: Η στιγμή του εμπρησμού σε καφετέρια – Δύο άτομα με σκούτερ αναζητούν οι αρχές 

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως αναφορικά με τον εμπρησμό...