15.7 C
Thessaloniki

“Τσιτσιλάτο”: Η Κοζανίτικη ιδιαίτερη μαγειρίτσα που ευφραίνει ουρανίκους

Ημερομηνία:

Πάσχα στην Κοζάνη σημαίνει πέρα από κατάνυξη και ιερές ακολουθίες και πλούσια τραπέζια με το φαγητό που χαρακτηρίζει την Κοζανίτικη Λαμπρή να είναι το “Τσιτσιλάτο” ( τσίτσιλα είναι τα εντόσθια).

Σύμφωνα με την λαογράφο Φανή Φτάκα Τσικριτζή, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος μαγειρίτσας, που έχει μέσα και κομμάτια κρέας, αρνάκι γάλακτος ή κατσικάκι, πέρα από τα εντόσθια και της οποίας το μαγείρεμα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς χρειάζονται έξι ώρες.

Ακόμη, η συνταγή περιλαμβάνει φρέσκα κρεμμυδάκια, σπανάκι, ξύδι, τομάτα, ελαιόλαδο και πολλά μυρωδικά, όπως άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, μαύρο και κόκκινο πιπέρι.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Νέα Αριστερά: Η κατάθεση Γεωργαντά αποκαλύπτει το μέγεθος του σκανδάλου

«Η σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ...

Διεθνές Βραβείο Best City Break Destination για τη Θεσσαλονίκη

Το βραβείο “Best City Break Destination” 2025 παρέλαβε η...

Φαβορί ο Τραμπ για το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Η FIFA εγκαινιάζει το Βραβείο Ειρήνης, που έρχεται για...

Δημήτρης Σταρόβας: «Σωματικά είμαι καλά, η φωνή κουράζεται αλλά δεν πειράζει»

Ο Δημήτρης Σταρόβας μίλησε στις κάμερες που βρέθηκαν στην...