36.8 C
Thessaloniki

“Τσιτσιλάτο”: Η Κοζανίτικη ιδιαίτερη μαγειρίτσα που ευφραίνει ουρανίκους

Ημερομηνία:

Πάσχα στην Κοζάνη σημαίνει πέρα από κατάνυξη και ιερές ακολουθίες και πλούσια τραπέζια με το φαγητό που χαρακτηρίζει την Κοζανίτικη Λαμπρή να είναι το “Τσιτσιλάτο” ( τσίτσιλα είναι τα εντόσθια).

Σύμφωνα με την λαογράφο Φανή Φτάκα Τσικριτζή, πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος μαγειρίτσας, που έχει μέσα και κομμάτια κρέας, αρνάκι γάλακτος ή κατσικάκι, πέρα από τα εντόσθια και της οποίας το μαγείρεμα είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, καθώς χρειάζονται έξι ώρες.

Ακόμη, η συνταγή περιλαμβάνει φρέσκα κρεμμυδάκια, σπανάκι, ξύδι, τομάτα, ελαιόλαδο και πολλά μυρωδικά, όπως άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, μαύρο και κόκκινο πιπέρι.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, οι παραλίες φαντάζουν ιδανική...

Απολυτήριο στους 11 αποφοίτους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξανδρούπολης

Απολυτήριο σε συνολικά 11 μαθήτριες και μαθητές του, με...

Φωτιά σε χωματερή στο Μαρκόπουλο

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε χωματερή στο Μαρκόπουλο. Σύμφωνα με την...

Δίκτυο για την ενίσχυση της παιδικής προστασίας στην ΠΑΜΘ – Οι άξονες

Σύμφωνο συνεργασίας, συνυπέγραψαν, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης,...