13.8 C
Thessaloniki

Θεσσαλονίκη: Στα Κουφάλια το απογευματινό κους-κους το λένε apres

Ημερομηνία:

Στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης οι γυναίκες της περιοχής τηρούν τις παραδόσεις. Γαστρονομικά, με έθιμα, αλλά και με την τοπική διάλεκτο.

Η Μαρία Γατίδου-Μαλαθούνη, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Κουφαλίων εξήγησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 τι είναι τα apres, τι περιλαμβάνουν και πως προσπαθούν να κρατούν τις παραδόσεις τους, αλλά και την ντοπιολαλιά τους.

«Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες συνήθιζαν το απόγευμα, μετά τις δουλειές να μαζεύονται στα σπίτια, παρέες μεγάλες. Έλεγε η μία σήμερα έχω apres στο δικό μου σπίτι. Με τα πλεξίματα, τα εργόχειρα, τι έκανε ο ένας, ο άλλος στα καβακλιώτικα. Η ντοπιολαλιά μας, που είναι η άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά. Μαζευόμαστε και κάνουμε παραδοσιακά φαγητά», όπως είπε μεταξύ άλλων, ενώ στην εκπομπή μίλησαν και οι γυναίκες του συλλόγου και παρουσίασαν τοπικά εδέσματα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Νίκος Πιτσιακίδης

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Θεσσαλονίκη: Σημαντικές εικαστικές εκθέσεις στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο διοργανώνει από τις 5 έως...

Ευλογιά προβάτων: Ξεπέρασαν τις 430.000 οι θανατώσεις ζώων – 80 νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα

Σε 433.229 ανέρχεται ο αριμός των αιγοπροβάτων που θανατώθηκαν...

Η Σάρα Πόλσον απέκτησε το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας του Χόλιγουντ

Η Σάρα Πόλσον, μία από τις πιο πολυσυζητημένες και...

Μεγάλη κυκλοφορία από τα πρώτα λεπτά της λειτουργίας του τελευταίου τμήματος Πάτρα – Πύργος

Ήταν αναμενόμενο ότι η παράδοση και του τελευταίου τμήματος...