14.8 C
Thessaloniki

Κόκκινη πιπεριά: Η “αρχόντισσα” των λαχανικών καλλιεργείται στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας

Ημερομηνία:

Στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας, άρχισε η συγκομιδή της αυθεντικής κόκκινης πιπεριάς, με το ξεχωριστό άρωμα και γεύση.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτρος Ναουμίδης, παραγωγός πιπεριάς, η οικογένειά του, την φυτεύει με το χέρι σε ένα βιολογικό αγρόκτημα, σε έκταση πενήντα στρεμμάτων, στον Άγιο Παντελεήμονα του Νομού Φλωρίνης, σε υψόμετρο εξακοσίων περίπου μέτρων, ενώ την μεταποιεί και παρασκευάζει χειροποίητα προϊόντα που έχουν αποκλειστικά ως πρώτη ύλη τις ντόπιες ποικιλίες της πιπεριάς, όπως μελιτζανοπιπεριά, χαβιάρι πιπεριάς, ψητή, βραστή, κ.α., ώστε να μπορούν να τα απολαμβάνουν οι καταναλωτές όλο τον χρόνο και να μπορούν αυτά να “ταξιδεύουν” στη Ρωσία και σε χώρες της Ευρώπης.

Πέραν από τη φυσική τους καλλιέργεια, το μεγαλύτερο προτέρημα των πιπεριών της οικογένειας είναι ότι δεν υφίστανται βιομηχανική επεξεργασία. Με άλλα λόγια, δεν “κακοποιούνται” στα φλόγιστρα για να ψηθούν, ούτε μπαίνουν σε πλυντήρια για να ξεφλουδιστούν. Το ψήσιμό τους πραγματοποιείται στα κάρβουνα και διαρκεί είκοσι λεπτά, ενώ το ξεφλούδισμα γίνεται με τα χέρια.

Το συγκεκριμένο στάδιο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της συνολικής επεξεργασίας και εκεί κρύβεται μυστικό για τη φρεσκάδα των προϊόντων της πιπεριάς

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Η Ελλάδα κατατάσσεται στις χώρες με τον χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ

Στις χώρες με τον χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα βρίσκεται...

Σεισμός 6,07 βαθμών στις Νήσους Ανταμάν της Ινδίας

Σεισμός 6,07 βαθμών σημειώθηκε στις Νήσους Ανταμάν της Ινδίας,...

Ο Λαβρόφ έτοιμος να συναντήσει τον Ρούμπιο, «αλλά με σεβασμό στα ρωσικά συμφέροντα»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι είναι...

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Τα μηνύματα σε παίκτες του Παναθηναϊκού και η στήριξη στον Εργκίν Αταμάν

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε ανάρτηση για όσα συμβαίνουν τον...