10.5 C
Thessaloniki

Κόκκινη πιπεριά: Η “αρχόντισσα” των λαχανικών καλλιεργείται στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας

Ημερομηνία:

Στον Άγιο Παντελεήμονα Φλώρινας, άρχισε η συγκομιδή της αυθεντικής κόκκινης πιπεριάς, με το ξεχωριστό άρωμα και γεύση.

Όπως τόνισε ο κ. Πέτρος Ναουμίδης, παραγωγός πιπεριάς, η οικογένειά του, την φυτεύει με το χέρι σε ένα βιολογικό αγρόκτημα, σε έκταση πενήντα στρεμμάτων, στον Άγιο Παντελεήμονα του Νομού Φλωρίνης, σε υψόμετρο εξακοσίων περίπου μέτρων, ενώ την μεταποιεί και παρασκευάζει χειροποίητα προϊόντα που έχουν αποκλειστικά ως πρώτη ύλη τις ντόπιες ποικιλίες της πιπεριάς, όπως μελιτζανοπιπεριά, χαβιάρι πιπεριάς, ψητή, βραστή, κ.α., ώστε να μπορούν να τα απολαμβάνουν οι καταναλωτές όλο τον χρόνο και να μπορούν αυτά να “ταξιδεύουν” στη Ρωσία και σε χώρες της Ευρώπης.

Πέραν από τη φυσική τους καλλιέργεια, το μεγαλύτερο προτέρημα των πιπεριών της οικογένειας είναι ότι δεν υφίστανται βιομηχανική επεξεργασία. Με άλλα λόγια, δεν “κακοποιούνται” στα φλόγιστρα για να ψηθούν, ούτε μπαίνουν σε πλυντήρια για να ξεφλουδιστούν. Το ψήσιμό τους πραγματοποιείται στα κάρβουνα και διαρκεί είκοσι λεπτά, ενώ το ξεφλούδισμα γίνεται με τα χέρια.

Το συγκεκριμένο στάδιο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της συνολικής επεξεργασίας και εκεί κρύβεται μυστικό για τη φρεσκάδα των προϊόντων της πιπεριάς

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Ρωσικά βομβαρδιστικά έκαναν «προγραμματισμένη» πτήση βόρεια της Σκανδιναβίας

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι στρατηγικά ρωσικά...

ClimateHub: Ποια ήταν τα πιο ψυχρά και τα πιο θερμά Χριστούγεννα των τελευταίων 125 χρόνων

Η πιο κρύα ημέρα Χριστουγέννων τα τελευταία 125 χρόνια...

Κέντρο Δεδομένων στην περιοχή της Μεγαλόπολης – 100 νέες θέσεις εργασίας

Στο πρόγραμμα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης εντάχθηκε επενδυτική πράξη...