31.7 C
Thessaloniki

Το έξυπνο τρικ για να ξεπαγώσετε γρήγορα οποιοδήποτε κρέας

Ημερομηνία:

Αρκετά άτομα συνηθίζουν να αφήνουν το κρέας στον πάγκο της κουζίνας τους για να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη τακτική είναι λανθασμένη, δεδομένου ότι τα μικρόβια καιροφυλακτούν, πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα και μπορούν να βλάψουν τον οργανισμό μας.

Ωστόσο, υπάρχει ένα έξυπνο τρικ προκειμένου να ξεπαγώσετε γρήγορα το κρέας, ώστε να το προετοιμάσετε για το μαγείρεμα.

Βάλτε σ’ ένα κατσαρολάκι νερό και αφήστε το μέχρι να ζεσταθεί και να σχηματιστούν οι πρώτες φυσαλίδες στον πάτο του σκεύους.

Στην συνέχεια, τοποθετήστε το κρέας σε πλαστικές σακούλες τροφίμων με αεροστεγές κλείσιμο.

Βυθίστε το κατεψυγμένο κρέας στο νερό και χαμηλώστε το μάτι της κουζίνας. Όσο πιο μικρά είναι τα κομμάτια κρέατος, τόσο πιο γρήγορα θα ξεπαγώσουν.

Στην συνέχεια, καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι.

Μέσα σε περίπου 15 λεπτά, το κρέας σας θα έχει ξεπαγώσει. Την ίδια μέθοδο μπορείτε, βέβαια, να ακολουθήσετε και για το κοτόπουλο, το οποίο χρειάζεται περίπου 12 λεπτά για να ξεπαγώσει. 

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν πρέπει να αφήσετε το κρέας στο ζεστό νερό για αρκετή ώρα.

To άρθρο Το έξυπνο τρικ για να ξεπαγώσετε γρήγορα οποιοδήποτε κρέας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: newsit.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Απειλές κατά του Μοράτα και της οικογένειας του για το χαμένο πέναλτι στον τελικό του Nations League

Η Πορτογαλία κατέκτησε το τρόπαιο του Nations League, επικρατώντας...

Στρατιωτικό αεροσκάφος της Ρωσίας φέρεται να παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο της Φινλανδίας

Ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος εκτιμάται ότι παραβίασε σήμερα τον εναέριο...

Αυστρία: Σημείωμα αυτοκτονίας άφησε ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης σε σχολείο

Σημείωμα αυτοκτονίας είχε αφήσει ο 21χρονος Άρτουρ Α., ο...