27.4 C
Thessaloniki

Ο ρόλος της μεσογειακής διατροφής στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ

Ημερομηνία:

Μία μεσογειακή διατροφή που περιλαμβάνει τρόφιμα αυξημένα σε αντιοξειδωτικά, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με την Αιμιλία Βασιλοπούλου, Επίκουρη καθηγήτρια κλινικής διατροφής ΑΠΘ, η διατροφή στη νόσο Αλτσχάιμερ εξασφαλίζει τη σωστή θρέψη του ασθενή. Συχνά τα τακτικά γεύματα αποτελούν μία πρόκληση για τα άτομα αυτά αλλά και σε όλες τις μορφές άνοιας. Η έκπτωση της γνωστικής λειτουργίας συνδέεται συχνά με παράλειψη γευμάτων ή με δυσκολία στην προετοιμασία του φαγητού.

Από την άλλη, η κακή διατροφή μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ και να προκαλέσει απώλεια βάρους στα άτομα αυτά.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 163.000 ευρώ σε 53 επιχειρήσεις, τον Μάιο

Πρόστιμα συνολικού ύψους 163.00 ευρώ επέβαλε, τον Μάιο, η...

Αχαΐα: Σύλληψη 18χρονου για εκδικητική πορνογραφία

Ένας 18χρονος συνελήφθη χθες το βράδυ στην Κάτω Αχαΐα...

Ξεκίνησε στην Καλαμπάκα το συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης

Ξεκίνησε σήμερα στην Καλαμπάκα το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων...