24.8 C
Thessaloniki

Ο ρόλος της μεσογειακής διατροφής στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ

Ημερομηνία:

Μία μεσογειακή διατροφή που περιλαμβάνει τρόφιμα αυξημένα σε αντιοξειδωτικά, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με την Αιμιλία Βασιλοπούλου, Επίκουρη καθηγήτρια κλινικής διατροφής ΑΠΘ, η διατροφή στη νόσο Αλτσχάιμερ εξασφαλίζει τη σωστή θρέψη του ασθενή. Συχνά τα τακτικά γεύματα αποτελούν μία πρόκληση για τα άτομα αυτά αλλά και σε όλες τις μορφές άνοιας. Η έκπτωση της γνωστικής λειτουργίας συνδέεται συχνά με παράλειψη γευμάτων ή με δυσκολία στην προετοιμασία του φαγητού.

Από την άλλη, η κακή διατροφή μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ και να προκαλέσει απώλεια βάρους στα άτομα αυτά.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Η θεατρική παράσταση «Το Γκρούφαλο» στη Θεσσαλονίκη

Η θεατρική παράσταση «Το Γκρούφαλο» βασισμένη στα ομώνυμα βιβλία...

Φωτιά σε οχήματα στη Νέα Σμύρνη – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Φωτιά ξέσπασε στη Νέα Σμύρνη και πιο συγκεκριμένα στην...

Καστοριά: Δύο τροχαία ατυχήματα με αρκούδες σε μια μόλις εβδομάδα

Δυο τροχαία ατυχήματα με εμπλοκή αρκούδων μέσα σε διάστημα...

Γιώργος Παράσχος: Η τύχη μέσα στην ατυχία μου ήταν ότι είχα διπλό καρκίνο

Ο καρκίνος μπήκε ύπουλα στη ζωή του, αλλά ο...