24.9 C
Thessaloniki

Στον Πειραιά το 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας & Οινολογίας – Ξεχωριστό βραβείο στην εκπομπή «Γλυκιά Ζωή» της ΕΡΤ

Ημερομηνία:

Την υψηλή ευρωπαϊκή γαστρονομία και οινολογία φιλοξενεί ο Δήμος Πειραιά, στο 21ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας. Την κουζίνα και την οινολογική παράδοση της χώρας τους θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν 120 σύλλογοι από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης απονεμήθηκαν βραβεία σε μια σειρά από εκπροσώπους που στηρίζουν την ανάδειξη της ελληνικής γεύσης, ενώ ξεχωριστό βραβείο απέσπασε η εκπομπή Γλυκιά Ζωή που εκπέμπει από τις συχνότητες του Πρώτου Προγράμματος και «Φωνή της Ελλάδας» της ΕΡΤ.

Διακόσιοι πενήντα σεφ από διάφορες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται στην Ελλάδα για μια μοναδική γευστική εμπειρία με στόχο την ανάδειξη της χώρας ως παγκόσμιο γαστρονομικό προορισμό. 

«Η Ελλάδα δεν είναι μόνο το καλοκαίρι, είναι όλο το χρόνο, έχει χειμώνα, έχει τοπικές ταυτότητες, έχει εξαιρετική γαστρονομία» σημείωσε η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου

Στο πλαίσιο του 21ου συνεδρίου γαστρονομίας και οινολογίας επισκέφθηκαν το μουσείο Ελιάς στην Σπάρτη, οινοποιεία στην Νεμέα και αυτές τις μέρες φιλοξενούνται και ξεναγούνται στην πόλη του Πειραιά. 

«Σκοπεύουμε για τους επόμενους μήνες και χρόνια να εστιάσουμε στο θέμα της γαστρονομίας και μας αρέσει, και νομίζω ταιριάζει στην πόλη του Πειραιά» είπε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

«Φτάνουμε σε ένα υψηλό επίπεδο, την προβολή της Ελλάδας και ιδιαίτερα της ηπειρωτικής κουζίνας, και η προβολή αυτή έχει φτάσει σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης» είπε ο Κωνσταντίνος Μουζάκης, αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Γαστρονομίας και Οινολογίας

Βραβεία απονεμήθηκαν σε μια σειρά από εκπροσώπους που στηρίζουν την ανάδειξη της Ελληνικής γεύσης. 

Ξεχωριστό βραβείο απέσπασε η εκπομπή Γλυκιά Ζωή που εκπέμπει από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας στην ΕΡΤ.

«Μας τιμούν σήμερα γιατί αυτή η εκπομπή δεν θα έλεγα εργασία, αλλά μεράκι και πάθος για την γαστρονομία» είπε η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια της εκπομπής Νατάσσα Βησσαρίωνος.

«Αυτο που προσπαθούμε να κάνουμε στην Γλυκιά Ζωή είναι να δώσουμε λόγο στους ανθρώπους που παλεύουν να πράξουν ποιοτικά ελληνικά επώνυμα προϊόντα» σημείωσε ο Νίκος Ιωαννίδης συμπαρουσιαστής της εκπομπής.

Οι συμμετέχοντες από 120 ευρωπαϊκούς γαστρονομικούς συλλόγους επεσήμαναν πως η ελληνική μαγειρική κατέχει ιδιαίτερη θέση στις κουζίνες του κόσμου.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

ΗΠΑ: Δικαστής στο Τέξας απαγόρευσε να εφαρμοστεί ο νόμος που απαιτεί να αναρτηθούν οι Δέκα Εντολές σε όλα τα σχολεία

Ομοσπονδιακός δικαστής μπλόκαρε σήμερα την εφαρμογή ενός νόμου στοΤέξας,...

Α. Μαγγηριάδης – Α. Λιόλιου στο κεντρικό δελτίο του ΕΡΤΝews

Η νέα τηλεοπτική σεζόν φέρνει αλλαγές και το ΕΡΤNEWS...

Ντ. Λάμι: Το εποικιστικό σχέδιο του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Λάμι δήλωσε σήμερα...

Η Ελίνα Τζένγκο κατέκτησε την τρίτη θέση με βολή στα 58,82 μέτρα στο Diamond League της Λωζάνης

Μέσα σε καταιγιστική βροχή στη Λωζάνη, η Ελίνα Τζένγκο...