34 C
Thessaloniki

Ιωάννινα: Παραδοσιακό τσίπουρο από τοπική ποικιλία σταφυλιών

Ημερομηνία:

“Ικανοποιητική ήταν η φετινή σοδειά αλλά και η φετινή παραγωγή τσίπουρου“, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο ερασιτέχνης αποστάκτης τσίπουρου Αλέξανδρος Αλεξίου. Ο κ. Αλεξίου διατηρεί παραδοσιακό αποστακτήριο στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων και κάθε χρόνο παράγει τσίπουρο για φίλους και συγγενείς.

“Έχω δύο εκτάρια αμπέλι και φέτος, που μας έριξε χαλάζι τον Αύγουστο, βγάλαμε 600-700 κιλά σταφύλια”, πρόσθεσε. “Στο τσίπουρο μας σταματάμε στα 18 γράδα, δηλαδή περίπου στους 38 βαθμούς, χρησιμοποιώντας την τοπική ποικιλία σταφυλιών που βγάζει αρωματικό τσίπουρο”, κατέληξε.

Ρεπορτάζ Β. Σιώμος

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

ΠΟΜΙΔΑ στο Πρώτο: Τι αλλάζει στις εξώσεις – Ποια είναι τα δικαιώματα του ενοικιαστή

«Πράγματι λύνεται ένα πρόβλημα. Αποκαθίσταται μια διαχρονική αδικία σε...

Θεσσαλονίκη: “Έφυγε” ο Δημήτρης Ζαρζαβατσίδης, άντρας της Β. Πατουλίδου

Μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο έφυγε σήμερα...