17.9 C
Thessaloniki

Ιωάννινα: Παραδοσιακό τσίπουρο από τοπική ποικιλία σταφυλιών

Ημερομηνία:

“Ικανοποιητική ήταν η φετινή σοδειά αλλά και η φετινή παραγωγή τσίπουρου“, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο ερασιτέχνης αποστάκτης τσίπουρου Αλέξανδρος Αλεξίου. Ο κ. Αλεξίου διατηρεί παραδοσιακό αποστακτήριο στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων και κάθε χρόνο παράγει τσίπουρο για φίλους και συγγενείς.

“Έχω δύο εκτάρια αμπέλι και φέτος, που μας έριξε χαλάζι τον Αύγουστο, βγάλαμε 600-700 κιλά σταφύλια”, πρόσθεσε. “Στο τσίπουρο μας σταματάμε στα 18 γράδα, δηλαδή περίπου στους 38 βαθμούς, χρησιμοποιώντας την τοπική ποικιλία σταφυλιών που βγάζει αρωματικό τσίπουρο”, κατέληξε.

Ρεπορτάζ Β. Σιώμος

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Σαμαράς: Ο Μητσοτάκης δεν χωνεύει την Ιστορία της ΝΔ – Την έχει μετατρέψει σε ένα υβρίδιο Σημιτικού ΠΑΣΟΚ

Με έντονη πολιτική και προσωπική κριτική προς τον Πρωθυπουργό,...

Τέλος το Black Out στην Καστοριά – Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε όλη την περιοχή

Τέλος έλαβε η αναστάτωση που προκλήθηκε τα ξημερώματα της...

Σέρρες: Με μεγάλη επιτυχία και καλές ψαριές ο 7ος αγώνας αλιείας κυπρίνου στην Κερκίνη

Με εντυπωσιακές ψαριές ολοκληρώθηκε ο 7ος αγώνας αλιείας κυπρίνου...

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ: Μεγάλο ντέρμπι στη Λεωφόρο για τη 10η αγωνιστική της Super League

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί απόψε (09/11/25, 21:00, Live από...