13.8 C
Thessaloniki

Θεσσαλονίκη: Στα Κουφάλια το απογευματινό κους-κους το λένε apres

Ημερομηνία:

Στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης οι γυναίκες της περιοχής τηρούν τις παραδόσεις. Γαστρονομικά, με έθιμα, αλλά και με την τοπική διάλεκτο.

Η Μαρία Γατίδου-Μαλαθούνη, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Κουφαλίων εξήγησε στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3 τι είναι τα apres, τι περιλαμβάνουν και πως προσπαθούν να κρατούν τις παραδόσεις τους, αλλά και την ντοπιολαλιά τους.

«Τα παλιά χρόνια οι γυναίκες συνήθιζαν το απόγευμα, μετά τις δουλειές να μαζεύονται στα σπίτια, παρέες μεγάλες. Έλεγε η μία σήμερα έχω apres στο δικό μου σπίτι. Με τα πλεξίματα, τα εργόχειρα, τι έκανε ο ένας, ο άλλος στα καβακλιώτικα. Η ντοπιολαλιά μας, που είναι η άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά. Μαζευόμαστε και κάνουμε παραδοσιακά φαγητά», όπως είπε μεταξύ άλλων, ενώ στην εκπομπή μίλησαν και οι γυναίκες του συλλόγου και παρουσίασαν τοπικά εδέσματα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Ρεπορτάζ: Νίκος Πιτσιακίδης

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Κέρκυρα: Πρόβλημα με τα χειρουργεία στο νοσοκομείο – Παραιτήθηκαν αναισθησιολόγοι

Σοβαρό πρόβλημα με τα χειρουργεία στο νοσοκομείο της Κέρκυρας...

Ισραήλ: Νετανιάχου ζητά χάρη για να ενισχύσει τις πιθανότητες επανεκλογής του

Η αίτηση χάριτος του Μπενιαμίν Νετανιάχου θεωρείται στο Ισραήλ...

Το ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ εγκαινιάζει μια νέα εποχή επικοινωνίας με σειρά podcast

Με στόχο την ενίσχυση του διαλόγου γύρω από την...

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: «Προσπαθώ να θηλάσω αλλά είναι το πιο δύσκολο κομμάτι»

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη κάθισε σήμερα το πρωί στον καναπέ...