Ο Ντέμης Καραναστάσης είναι ένας Έλληνας σεφ που πριν από πολλά χρόνια άφησε την Αθήνα για να πάει στο Λας Βέγκας, χάρις όμως σε ένα στοίχημα που έχασε κάποτε, “βρήκε την Ιθάκη του” στην Αλόννησο.
Ο 69χρονος σεφ έχει το δικό του εστιατόριο στο νησί, κάνει μαθήματα μαγειρικής, και αυτές τις ημέρες φέρνει την Κρητική κουζίνα στην Αλόννησο, “μαγειρεύοντας” εκτός από ντάκος, απάκι και σφακιανή πίτα, και υπέροχα όνειρα.
Ο 69χρονος σεφ που έχει γράψει ιστορία στις Σποράδες, δίνει στις κατσαρόλες του γυναικεία ονόματα, μία από αυτές την ονομάζει Ντέμη, φοράει σκούφο, ενώ ασχολείται πολύ και με το τικ τοκ, κάνοντας γνωστή την ελληνική κουζίνα στα πέρατα του κόσμου.
Όπως είπε στην ΕΡΤ είναι πολύ ευτυχισμένος με τη ζωή του, όσο για τα αγαπημένα του ελληνικά φαγητά είναι ο μουσακάς και τα κεφτεδάκια.
www.ertnews.gr