8 C
Thessaloniki

Συνταγή για κοκκινιστό μοσχαράκι με φασολάκια και κολοκυθάκια

Ημερομηνία:

Ένα καλοκαιρινό λαδερό φαγητό, που μπορεί να σερβιριστεί και στο κυριακάτικο τραπέζι.

Είναι πλήρες, σε πρωτεΐνη και λαχανικά, σε πλούσια σάλτσα ντομάτας, που μελώνει απίστευτα όσο μαγειρεύεται.

Μπορούμε να βάλουμε μερικά μικρά τρυφερά κολοκυθάκια ολόκληρα, αν μας αρέσουν, γιατί ταιριάζουν πολύ.

Εκείνο που πρέπει να φροντίσετε είναι, το κρέας να είναι κομμένο σε μικρές μπουκιές, για να βράσουν στην ίδια ώρα με τα φασολάκια.

Κλασικά, σερβίρουμε με μια καλή πιπεράτη φέτα και φρέσκο ψωμί και έχουμε όλο το «καλοκαίρι» στο τραπέζι.

Μοσχαράκι κοκκινιστό με φασολάκια

Υλικά:

  • 800 γρ. μοσχάρι σπάλα (κομμένο σε μικρές μπουκιές)
  • 1/2  φλ. ελαιόλαδο
  • 500γρ. πλατιά φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα που έχουν αποψυχθεί)
  • 1 καρότο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 ώριμες μεγάλες ντομάτες τριμμένες (ή ένα βάζο εμπορίου 400 γρ)
  • 5 μικρά κολοκυθάκια
  • αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το μοσχαράκι σε όλες του τις πλευρές για 5-6’. Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το κρατάμε σε πιάτο σκεπασμένο.

Στο ίδιο λάδι, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρουμε για 3-4’. Ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1’.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας για να βγάλει τα αρώματά του. Βάζουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε να γυαλίσουν.

Επιστρέφουμε το μοσχαράκι στην κατσαρόλα με τα ζουμάκια από το πιάτο.

Βάζουμε τις φρέσκες τριμμένες ντομάτες και λίγο ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά. Χαμηλώνουμε το μάτι, καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 50’.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα μέσα στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε. Δεν ανακατεύουμε αλλά κουνάμε από τα χερούλια την κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10’ ακόμη.

Ρίχνουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σβήνουμε το μάτι. 

Σερβίρουμε το φαγητό μας σε θερμοκρασία δωματίου, με φρέσκο ψωμί και μια καλή φέτα.

To άρθρο Συνταγή για κοκκινιστό μοσχαράκι με φασολάκια και κολοκυθάκια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: newsit.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Η Ουκρανία ανακοίνωσε πλήγματα σε ρωσική πετρελαϊκή εξέδρα και σε πολεμικό πλοίο στην Κασπία Θάλασσα

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη της έπληξαν...

«New Year’s Eve in Thessaloniki /Welcome 2026»-Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπόσχεται μια ξεχωριστή εμπειρία

Η Θεσσαλονίκη ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει το 2025 και να...

Πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει εγκύους και βρέφη – Τι λένε οι επιστήμονες

Η κλιματική αλλαγή αναδεικνύεται σε μία από τις σοβαρότερες...