38.8 C
Thessaloniki

Χρυσάνθη Αντωνακοπούλου (Ora beer): Από την Πάτρα στο Dragons’ Den

Ημερομηνία:

Να διευρύνει τη δραστηριότητά της και μέσω εξαγωγών επιδιώκει η Πατραϊκή Ζυθοποιία, η ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής της μπύρας «Ora», με έδρα την Πάτρα.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή της στο newsit.gr η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, Χρυσάνθη Αντωνακοπούλου, η επιχείρηση δρομολογεί την αναβάθμιση του συστήματος εμφιάλωσης, ενώ φιλοδοξεί να καταστεί κοινωνός της κουλτούρας της ελληνικής χειροποίητης μπύρας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Για τον σκοπό αυτό, η επικεφαλής της Πατραϊκής Ζυθοποιίας συμμετείχε, αρχές του καλοκαιριού, στην τηλεοπτική εκπομπή «Dragons’ Den», καταφέρνοντας να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 75.000 ευρώ.

«Σχεδιάζουμε την αναβάθμιση του συστήματος εμφιάλωσης, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετούμε περισσότερους πελάτες ημερησίως. Προσωπικός μου στόχος είναι να προάγουμε την κουλτούρα της ελληνικής craft, δηλαδή της χειροποίητης μπύρας- αυτό είναι που τονίζουμε εμείς οι μικροί παραγωγοί.

Το craft  σημαίνει χειροποίητο, όχι ένα μαζικό και ανώνυμο προϊόν που απλώς μπαίνει σε ένα μπουκάλι και διανέμεται. Γι’ αυτό και στην ετικέτα μας αναγράφεται «μπύρα με χαρακτήρα» εξηγεί η κ. Αντωνακοπούλου.

Ιδρύθηκε το 2014

Την Πατραϊκή Ζυθοποιία ίδρυσε το 2014 ο Κώστας Αντωνακόπουλος, με τα ηνία της εταιρείας να περνούν στην κόρη του Χρυσάνθη, μετά τον αιφνίδιο θάνατό του, τον Μάιο του 2024. «Η Πατραϊκή Ζυθοποιία υπήρξε όραμα και όνειρο του πατέρα μου, ο οποίος, ύστερα από πολλά χρόνια στο Βερολίνο, ήθελε να ανοίξει το δικό του ζυθοποιείο στον τόπο του. Η «Ora» και οι ετικέτες Weiss, IPA, Stout και Patrinella (Smoky Lager) είναι μετεξέλιξη της μπύρας «Διώνη» σημειώνει η Χρ. Αντωνακοπούλου.

Η εταιρεία έχει ετήσιο κύκλο εργασιών που αγγίζει τις 200.000 ευρώ και παραγωγή 24.000 λίτρων μηνιαίως. Η Ora διανέμεται ήδη σε Πάτρα, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, ενώ εξάγεται και στη Γερμανία, όπου -όπως αναφέρει η ίδια- τα «δείγματα γραφής είναι ιδιαίτερα θετικά».

Ωστόσο, ο ανταγωνισμός είναι έντονος για τη μικρή πατρινή επιχείρηση, καθώς «το 90% του κλάδου της ζυθοποιίας ελέγχουν δύο παίκτες», όπως σημειώνει η επικεφαλής της Πατραϊκής Ζυθοποιίας.

«Δίνουμε καθημερινά αγώνα για να επιβιώσουμε», τονίζει, επισημαίνοντας ότι η πολυετής ύφεση (που ξεκίνησε το 2008 και τερματίστηκε το 2016, με εξαίρεση την αναιμική ανάπτυξη του 2014), οι κεφαλαιακοί έλεγχοι του 2015 και η πανδημία της Covid-19 αποτέλεσαν μερικά μόνο από τα σοβαρά εμπόδια που κλήθηκε να υπερβεί η εταιρεία στη διάρκεια της υπερδεκαετούς πορείας της.

To άρθρο Χρυσάνθη Αντωνακοπούλου (Ora beer): Από την Πάτρα στο Dragons’ Den δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: newsit.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related