Στην Πτολεμαΐδα δημιουργήθηκε μόλις το Νοέμβριο του 2024 ένα αποστακτήριο και οινοποιείο, το μοναδικό στην περιοχή, που παράγει τσίπουρο όλο το χρόνο.
Όπως δήλωσε στην «Περίμετρο» ο Στέλιος Καρακώστας, ιδιοκτήτης του αποστακτηρίου- οινοποιείου: «Η οικογένειά μας είχε παράδοση στο να φτιάχνει τσίπουρα και κρασιά, αλλά μόνο ερασιτεχνικά. Τώρα πια, στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης της περιοχής και της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, χρηματοδοτηθήκαμε και ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια. Το τσίπουρό μας το στέλνουμε στην Πτολεμαΐδα, τη Φλώρινα, τη Θεσσαλονίκη, την Χαλκιδική και συζητάμε και για την Κύπρο, αλλά ενδιαφέρομαστε και να προχωρήσουμε σε εξαγωγές. Η πρώτη ύλη έρχεται από τους αμπελώνες της περιοχής του Αμυνταίου, αλλά σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε κάποια στιγμή και δικό μας αμπελώνα».
Ρεπορτάζ: Μαίρη Κεσκιλίδου
www.ertnews.gr