32.5 C
Thessaloniki

Symphony of Flavors: Ο Θάνος Φέσκος υποδέχεται την αφρόκρεμα της ελληνικής γαστρονομίας

Ημερομηνία:

Το νέο κεφάλαιο στη γαστρονομική πορεία του Θάνου Φέσκου έχει τίτλο «επαναπροσδιορίζοντας τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα». Έχοντας  αναλάβει την κουζίνα του εστιατορίου Lure του Mystique, a Luxury Collection Hotel  στη Σαντορίνη και του Parōn του Parīlio, μέλους της Design Hotels στην Πάρο κι έχοντας στο πλευρό του τον head chef Χρήστο Νικολοκόπουλο (Lure) και τον head chef Θάνο Μπάμπουρα (Parōn) επιχειρεί την επανερμηνεία της κυκλαδίτικης κουζίνας με γνώση, δημιουργικότητα και απόλυτο σεβασμό στην εποχικότητα.

‘Έχοντας διαγράψει μια σημαντική διαδρομή που περιλαμβάνει σπουδαία εστιατόρια του κόσμου, στην Κοπεγχάγη και στην Αθήνα -ανάμεσά τους και το βραβευμένο με δύο αστέρια  Michelin Delta – και με βαθιά σύνδεση με τον ελληνικό τόπο, ο Θάνος Φέσκος φέρνει μια νέα προσέγγιση που συνδυάζει τοπικά υλικά, καθαρές γεύσεις και μια φιλοσοφία zero waste — όλα μέσα από μια fine προσέγγιση της comfort ελληνικής κουζίνας που συνδέεται βαθιά με τον τόπο και τη φυσική του ενέργεια. Η κουζίνα τους δεν επιδιώκει να είναι μια απλή αναπαράσταση, αλλά να λειτουργήσει ως μια σύγχρονη ανάγνωση της γαστρονομικής μνήμης των Κυκλάδων — από τις λευκές μελιτζάνες και το κατσούνι της Σαντορίνης, έως τα θαλασσινά της Πάρου και τα βότανα των νησιών.

O chef Θάνος Φέσκος φέρνει μια νέα προσέγγιση που συνδυάζει τοπικά υλικά, καθαρές γεύσεις και μια φιλοσοφία zero waste

Και τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ: ο όμιλος παρουσιάζει φέτος το “Symphony of Flavors” – μια νέα πρωτοβουλία αφιερωμένη στη δύναμη της συνεργασίας, της τεχνικής και της γευστικής μνήμης. Μέσα από μια σειρά επιμελημένων δείπνων, οι executive chefs των εστιατορίων του ομίλου συναντούν μερικούς από τους πιο εμπνευσμένους chefs της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε μια «συμφωνία» που υμνεί τη γαστρονομική τέχνη.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα στο Parōn είναι το σαλατούρι

Το “Symphony of Flavors” αποτελεί τη νέα γαστρονομική εμπειρία του ομίλου Empiria αναδεικνύοντας τον διάλογο μεταξύ διαφορετικών γεύσεων, πολιτισμών και δημιουργικών φιλοσοφιών. Η εμπειρία ξεκινά με σταθμούς το Parōn της Πάρου και το Lure της Σαντορίνης ενώ θα υπάρξουν και ενδιάμεσοι σταθμοί στα υπόλοιπα εστιατόρια του ομίλου.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους chefs είναι οι Mario Mandaric, Luca Piscazzi, Γρηγόρης Κίκκης και Σταυριανή Ζερβακάκου, δημιουργούν με τον Θάνο Φέσκο εμπνευσμένες συνεργασίες, όπου η γαστρονομία γίνεται γλώσσα ενσυναίσθησης, σεβασμού και εξέλιξης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Symphony of Flavors χ Thanos Feskos

Ιούνιος 24/06

Thanos Feskos x Grigoris Kikkis | Parōn, Πάρος

Ιούλιος 30/07

Thanos Feskos x Mario Mandaric | Lure, Σαντορίνη

Αύγουστος 25/08

Thanos Feskos x Luca Piscazzi | Lure, Σαντορίνη

Σεπτέμβριος 09/09

Thanos Feskos x Stavriani Zervakakou | Parōn, Πάρος

To άρθρο Symphony of Flavors: Ο Θάνος Φέσκος υποδέχεται την αφρόκρεμα της ελληνικής γαστρονομίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: newsit.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει σε «όλους» να κρατήσουν τις τιμές του πετρελαίου σε χαμηλά επίπεδα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε σήμερα (23/6)...

Επικοινωνία Σ. Ζαχαράκη με τον Πατριάρχη Αντιοχείας για την επίθεση στην Eλληνορθόδοξη εκκλησία στη Δαμασκό

Η Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Σοφία Ζαχαράκη, είχε...

Επιστολή της φον ντερ Λάιεν στους Ευρωπαίους ηγέτες για τη διαχείριση της Μετανάστευσης

ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες: Γιώργος Συριόπουλος Με επιστολή της προς...