Στο νέο hi tech θερμοκήπιο της εταιρίας του ξενάγησε την ΕΡΤ3 ο Πέτρος Άτσαλος, παραγωγός μπακάλικης πιπεριάς στις Σέρρες. “Πρόκειται για μια επένδυση περίπου δυο εκατομμυρίων ευρώ που δημιουργεί ελεγχόμενες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας για το φυτό. Οι αποδόσεις αναμένεται να είναι αυξημένες λόγω των ελεγχόμενων συνθηκών περιβάλλοντος”, δήλωσε.
“Κάθε Σεπτέμβριο οι αγρότες του Αγίου Ιωάννη Σερρών μάζευαν από το χωράφι τις πιπεριές τους και τις πήγαιναν στον μπακάλη για να τις κάνει τουρσί. Με τα χρόνια η πιπεριά κληρονόμησε το επίθετο μπακάλικη, προσδιορίζοντας έτσι την ταπεινή καταγωγή της. Σήμερα, η μπακάλικη πιπεριά του Αγίου Ιωάννη Σερρών είναι ένα ποιοτικό αγροτικό προϊόν με ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά που σερβίρεται ψητή, τηγανητή, μαγειρευτή ή ακόμη και ωμή στη σαλάτα”, τόνισε.
Ρεπορτάζ Β. Αναστασιάδης
www.ertnews.gr