Tο Οινοποιείο Γκαράλη είναι το έργο ζωής του Μανώλη Γκαράλη και της Μαρίας Μαρκάκη οι οποίοι περίπου το 2000 ονειρεύτηκαν την παραγωγή του δικού τους κρασιού. Μετά από παρότρυνση του εισαγωγέα τους από τις ΗΠΑ, το έτος 2017 το Οινοποιείο Γκαράλη δημιούργησε το πρώτο του κρασί ήπιων παρεμβάσεων από Μοσχάτο Αλεξανδρείας, με το όνομα ‘Terra Ambera’.
“Η οικογένεια καλλιεργεί το Λημνιό και το Μοσχάτο Αλεξανδρείας, με πιστοποίηση βιολογικού προϊόντος, σε 50 στρέμματα θειούχου ηφαιστειογενούς εδάφους”, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο κ. Γκαράλης. “Πρόκειται για κρασιά ήπιων παρεμβάσεων αλλά και συμβατικά, κρασιά λευκά αλλά και πορτοκαλί με εκτεταμένο skin contact, κρασιά ροζέ αλλά και κόκκινα όπως επίσης και δύο εκδοχές ρητινίτη οίνου υψηλών αξιώσεων δίνουν το στίγμα του παρόντος, ενώ παράλληλα σηματοδοτούν το μέλλον”, πρόσθεσε. “Τα κρασιά μας παλαιώνουν σε αμφορείς, κάτι που είναι παράδοση εδώ στη Λήμνο”, τόνισε.
Σήμερα το 60% των κρασιών του Οινοποιείου Γκαράλη εξάγεται στις ΗΠΑ, το 30% καταναλώνεται στην Ελλάδα και το 10% σε χώρες όπως Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδάς και Taiwan.
www.ertnews.gr