Το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής γίνεται σημείο συνάντησης για τη μεσογειακή διατροφή στο πλαίσιο δράσης, που οργανώνεται σήμερα με την ευκαιρία και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.
Η δράση περιλαμβάνει ομιλίες ειδικών, με θέματα μεταξύ άλλων «Η σημασία της μεσογειακής διατροφής στην πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας», «Ο ρόλος της μεσογειακής διατροφής στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση του καρκίνου», «Οι κουζίνες της Λέσβου συνομιλούν. Ο ρόλος της κουζίνας στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά».
Όπως τόνισε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» η τοπική διαχειρίστρια του μουσείου, Μαντώ Παπαδοπούλου ο κόσμος του νησιού τίμησε την εκδήλωση και άκουσε σπουδαία πράγματα για τη μεσογειακή διατροφή, που μπορούν να συμβάλλουν σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη
www.ertnews.gr