25 C
Thessaloniki

Φλώρινα: Ανοιχτές Πόρτες 2025- Μικροί και μεγάλοι ξεναγήθηκαν στους χώρους οινοποιείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμυνταίου

Ημερομηνία:

Ένα από τα αρχαιότερα οινοποιεία της περιοχής του Αμυνταίου, είναι στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αμυνταίου που συμπληρώνει 80 χρόνια σχεδόν ζωής, με την παρουσία πλήθος επισκεπτών, τόσο μεγάλων όσο και μικρών που επιδόθηκαν και σε παιχνίδια γνωριμίας με το κρασί. Οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του οινοποιείου και απόλαυσαν όλες τις ποικιλίες του κρασιού που βγαίνουν στην περιοχή του Αμυνταίου.

Η υπεύθυνη του οινοποιείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού, Διαμάντω Κρητικού μίλησε για τις δράσεις, αλλά και την ιστορία του οινοποιείου και του ξινόμαυρου.

«Το ιστορικό μας οινοποιεί, το οποίο έκανε δρόμο κρασιού για όλο το Αμύνταιο μαζί με όλα τα οινοποιεία και είναι συνυφασμένο πλέον. Αμύνταιο, κρασί, Αμύνταιο, αμπέλι και ουσιαστικά το Ξινόμαυρο. Είναι η γη του Ξινόμαυρου, η οποία δίνει τη δυνατότητα να γίνουν πολύ ωραία κρασιά και ουσιαστικά είναι το πρώτο αφρώδες κρασί που έγινε εδώ στο Αμύνταιο. Καλό κρασί σημαίνει καλό σταφύλι και το σταφύλι εδώ το κράτησε το συνεταιριστικό μας οινοποιείο, πριν από 100 χρόνια συνεργάστηκαν πέντε συνεταιρισμοί, πήραν δεξαμενές και έμεινε το συνεργατικό συνεταιριστικό οινοποιείο και έτσι έμεινε και η παραγωγή αυτή σε μια περιοχή που πραγματικά καλλιεργεί, επεκτείνεται και αναπτύσσεται καθημερινά.

Είμαστε μία από τις καλύτερες περιοχές στην Ελλάδα και μπορώ να το πω, γιατί πλέον και ο κόσμος που επισκέπτεται τον τόπο μας και η καλλιέργειά μας αυξάνεται, οπότε εκ των πραγμάτων αξίζει τον κόπο να επισκεφτεί κάποιος το Αμύνταιο και να γευτεί το υπέροχο αυτό προϊόν. Συνδυαστικά με πολύ καλό φαγητό που μπορεί να το παρέχει η μικρή μας πόλη», ανέφερε.

Ρεπορτάζ: Θωμαή Αδάμου

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related