Τη δημιουργία έργων τέχνης από σοκολάτα αναδεικνύει έκθεση σοκολατένιων αυγών που φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Hotel Amigo, στις Βρυξέλλες.
Στην 3η έκθεση “Bel’ Oeuf” παρουσιάζονται έργα σοκολατοποιών εμπνευσμένα από τη διαχρονική κομψότητα του Art Deco, καλλιτεχνικού κινήματος που εμφανίστηκε τη δεκαετία του 1920. Το θέμα της φετινής έκθεσης επιλέχθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τότε που η συγκεκριμένη τεχνοτροποία παρουσιάστηκε πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Μοντέρνας Διακοσμητικής και Βιομηχανικής Τέχνης που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 1925.
Στην έκθεση συμμετέχουν εξέχοντες Βέλγοι σοκολατοποιοί όπως ο Pierre Marcolini, ο Marc Ducobu, συνεργάτης ζαχαροπλαστικής του ξενοδοχείου, καθώς και το ανερχόμενο αστέρι του Βελγίου, η Louise Henriques από τη Namur.
Διάσημοι Βέλγοι σοκολατοποιοί αποκάλυψαν τα σοκολατένια αυγά τους με γεωμετρικές και διακοσμητικές γραμμές τυπικές του στυλ Art Deco, τα οποία εκτίθενται στην αίθουσα Ambassadeur του ξενοδοχείου. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν έργα που συνδυάζουν την παράδοση της βελγικής σοκολάτας με την κομψότητα του σχεδιασμού Art Deco.
Η έκθεση αποτελεί συνεργασία του Marc Ducobu, με το Hotel Amigo, τον δήμο Βρυξελλών και τη σοκολατοποιία Valrhona και τα έσοδα από τις πωλήσεις σοκολατένιων αυγών θα διατεθούν στο ίδρυμα Saint-Pierre.
Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 10 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 21 Απριλίου.
https://www.instagram.com/reel/DIRiw6YCJ2r/?utm_source=ig_web_copy_link
www.ertnews.gr