24.9 C
Thessaloniki

Το έξυπνο τρικ για να ξεπαγώσετε γρήγορα οποιοδήποτε κρέας

Ημερομηνία:

Αρκετά άτομα συνηθίζουν να αφήνουν το κρέας στον πάγκο της κουζίνας τους για να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη τακτική είναι λανθασμένη, δεδομένου ότι τα μικρόβια καιροφυλακτούν, πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα και μπορούν να βλάψουν τον οργανισμό μας.

Ωστόσο, υπάρχει ένα έξυπνο τρικ προκειμένου να ξεπαγώσετε γρήγορα το κρέας, ώστε να το προετοιμάσετε για το μαγείρεμα.

Βάλτε σ’ ένα κατσαρολάκι νερό και αφήστε το μέχρι να ζεσταθεί και να σχηματιστούν οι πρώτες φυσαλίδες στον πάτο του σκεύους.

Στην συνέχεια, τοποθετήστε το κρέας σε πλαστικές σακούλες τροφίμων με αεροστεγές κλείσιμο.

Βυθίστε το κατεψυγμένο κρέας στο νερό και χαμηλώστε το μάτι της κουζίνας. Όσο πιο μικρά είναι τα κομμάτια κρέατος, τόσο πιο γρήγορα θα ξεπαγώσουν.

Στην συνέχεια, καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι.

Μέσα σε περίπου 15 λεπτά, το κρέας σας θα έχει ξεπαγώσει. Την ίδια μέθοδο μπορείτε, βέβαια, να ακολουθήσετε και για το κοτόπουλο, το οποίο χρειάζεται περίπου 12 λεπτά για να ξεπαγώσει. 

Τέλος, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν πρέπει να αφήσετε το κρέας στο ζεστό νερό για αρκετή ώρα.

To άρθρο Το έξυπνο τρικ για να ξεπαγώσετε γρήγορα οποιοδήποτε κρέας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή: newsit.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Πυρκαγιά σε αποθηκευτικό χώρο στη Ρόδο – Ισχυρή κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Την άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής προκάλεσε πυρκαγιά...

ΓΣΕΕ-ΚΕΠΕΑ: Πώς αμείβεται η ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Ενημέρωση προς τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα παρέχει...

Εκλογές στην Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου και Νήσων

Nέο διοικητικό συμβούλιο προέκυψε, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν,...

Πώς αντιμετωπίζονται οι πέτρες στα νεφρά

Οι ενοχλητικές και συχνά επώδυνες ή και επικίνδυνες πέτρες...