16.5 C
Thessaloniki

Ο ρόλος της μεσογειακής διατροφής στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ

Ημερομηνία:

Μία μεσογειακή διατροφή που περιλαμβάνει τρόφιμα αυξημένα σε αντιοξειδωτικά, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με την Αιμιλία Βασιλοπούλου, Επίκουρη καθηγήτρια κλινικής διατροφής ΑΠΘ, η διατροφή στη νόσο Αλτσχάιμερ εξασφαλίζει τη σωστή θρέψη του ασθενή. Συχνά τα τακτικά γεύματα αποτελούν μία πρόκληση για τα άτομα αυτά αλλά και σε όλες τις μορφές άνοιας. Η έκπτωση της γνωστικής λειτουργίας συνδέεται συχνά με παράλειψη γευμάτων ή με δυσκολία στην προετοιμασία του φαγητού.

Από την άλλη, η κακή διατροφή μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ και να προκαλέσει απώλεια βάρους στα άτομα αυτά.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Σ. Ζαχαράκη στο ΕΡΤnews: Το δημογραφικό αλλάζει τις δυναμικές των σχολείων

Στις απαιτούμενες παρεμβάσεις στον εκπαιδευτικό τομέα για την κάλυψη...

Αισθητή στα νησιά του Β. Αιγαίου η ισχυρή σεισμική δόνηση στην περιοχή του Μπαλικεσίρ

Ιδιαίτερα αισθητός στα νησιά του Βορείου Αιγαίου έγινε ο...

Porto Leone – επόμενο επεισόδιο: Ο Καπετανάκος µαθαίνει για την συµφωνία που έχει κάνει η Αλεξάνδρα µε τον Βούλγαρη

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στη δραματική σειρά του ALPHA, με τίτλο «Porto...