27.5 C
Thessaloniki

Ο ρόλος της μεσογειακής διατροφής στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ

Ημερομηνία:

Μία μεσογειακή διατροφή που περιλαμβάνει τρόφιμα αυξημένα σε αντιοξειδωτικά, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά, συμβάλλει στην αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ.

Σύμφωνα με την Αιμιλία Βασιλοπούλου, Επίκουρη καθηγήτρια κλινικής διατροφής ΑΠΘ, η διατροφή στη νόσο Αλτσχάιμερ εξασφαλίζει τη σωστή θρέψη του ασθενή. Συχνά τα τακτικά γεύματα αποτελούν μία πρόκληση για τα άτομα αυτά αλλά και σε όλες τις μορφές άνοιας. Η έκπτωση της γνωστικής λειτουργίας συνδέεται συχνά με παράλειψη γευμάτων ή με δυσκολία στην προετοιμασία του φαγητού.

Από την άλλη, η κακή διατροφή μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ και να προκαλέσει απώλεια βάρους στα άτομα αυτά.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Κατάθεση Ν. Πλακιά στην ανάκριση για Χρ. Τριαντόπουλο

Ενώπιον της ανακρίτριας του δικαστικού συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου,...

Στα ύψη η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος: Θα φτάσει τα 20 ευρώ – Έως 13 ευρώ σήμερα στη Βαρβάκειο

Ακριβή υπόθεση γίνεται για τα νοικοκυριά το μοσχαρίσιο κρέας,...

Νεπάλ: Η εξέγερση της Γενιάς Z που έριξε μια κυβέρνηση

Μέσα σε λίγες ημέρες, οι πολίτες, καθοδηγούμενοι από τα...

Skoda: Το νέο ηλεκτρικό Epiq με τιμή σαν του θερμικού Kamiq

Κατά την παρουσίαση της Οικογένειας Ηλεκτρικών Αστικών Αυτοκινήτων (EUCF)...