17.9 C
Thessaloniki

Ιωάννινα: Παραδοσιακό τσίπουρο από τοπική ποικιλία σταφυλιών

Ημερομηνία:

“Ικανοποιητική ήταν η φετινή σοδειά αλλά και η φετινή παραγωγή τσίπουρου“, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο ερασιτέχνης αποστάκτης τσίπουρου Αλέξανδρος Αλεξίου. Ο κ. Αλεξίου διατηρεί παραδοσιακό αποστακτήριο στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων και κάθε χρόνο παράγει τσίπουρο για φίλους και συγγενείς.

“Έχω δύο εκτάρια αμπέλι και φέτος, που μας έριξε χαλάζι τον Αύγουστο, βγάλαμε 600-700 κιλά σταφύλια”, πρόσθεσε. “Στο τσίπουρο μας σταματάμε στα 18 γράδα, δηλαδή περίπου στους 38 βαθμούς, χρησιμοποιώντας την τοπική ποικιλία σταφυλιών που βγάζει αρωματικό τσίπουρο”, κατέληξε.

Ρεπορτάζ Β. Σιώμος

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Η Ελλάδα κατατάσσεται στις χώρες με τον χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ

Στις χώρες με τον χαμηλότερο πληθωρισμό στα τρόφιμα βρίσκεται...

Σεισμός 6,07 βαθμών στις Νήσους Ανταμάν της Ινδίας

Σεισμός 6,07 βαθμών σημειώθηκε στις Νήσους Ανταμάν της Ινδίας,...

Ο Λαβρόφ έτοιμος να συναντήσει τον Ρούμπιο, «αλλά με σεβασμό στα ρωσικά συμφέροντα»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι είναι...

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Τα μηνύματα σε παίκτες του Παναθηναϊκού και η στήριξη στον Εργκίν Αταμάν

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε ανάρτηση για όσα συμβαίνουν τον...