28.6 C
Thessaloniki

Ιωάννινα: Παραδοσιακό τσίπουρο από τοπική ποικιλία σταφυλιών

Ημερομηνία:

“Ικανοποιητική ήταν η φετινή σοδειά αλλά και η φετινή παραγωγή τσίπουρου“, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο ερασιτέχνης αποστάκτης τσίπουρου Αλέξανδρος Αλεξίου. Ο κ. Αλεξίου διατηρεί παραδοσιακό αποστακτήριο στο Νεοχωρόπουλο Ιωαννίνων και κάθε χρόνο παράγει τσίπουρο για φίλους και συγγενείς.

“Έχω δύο εκτάρια αμπέλι και φέτος, που μας έριξε χαλάζι τον Αύγουστο, βγάλαμε 600-700 κιλά σταφύλια”, πρόσθεσε. “Στο τσίπουρο μας σταματάμε στα 18 γράδα, δηλαδή περίπου στους 38 βαθμούς, χρησιμοποιώντας την τοπική ποικιλία σταφυλιών που βγάζει αρωματικό τσίπουρο”, κατέληξε.

Ρεπορτάζ Β. Σιώμος

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Διάσκεψη για τη Γάζα με συμμετοχή 125 χωρών – Παρουσίαση στόχων από Γαλλία και Σ. Αραβία

Τους βασικούς στόχους της υψηλού επιπέδου διεθνούς διάσκεψης για...

Τραγωδία στην Κίνα: Τουλάχιστον 30 νεκροί εξαιτίας σφοδρών βροχοπτώσεων στο Πεκίνο

Τραγωδία στην Κίνα, καθώς τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη...

Ενισχύονται λόγω των ισχυρών ανέμων οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά στα Κύθηρα

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που...

Ανγκόλα: Αναφορές για νεκρούς σε διαδηλώσεις για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων

Σοβαρά επεισόδια με αιματηρή κατάληξη ξέσπασαν σήμερα στην πρωτεύουσα...