9.8 C
Thessaloniki

Ταξίδι στις Γεύσεις: Ο Σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου που Αναδεικνύει την Ελληνική Κουζίνα μιλάει στο thessalonikinow.gr

Ημερομηνία:

Συνέντευξη Σωτήρης Ευαγγέλου

– [ ] Είστε η απόδειξη ότι η σύγχρονη Ελληνική γαστρονομία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Θα θέλαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να μας λείπετε πως αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την μαγειρική.
Αποφάσισα να ασχοληθώ με την μαγειρική σε πολύ νεαρή ηλικία. Είχα το έμφυτο ταλέντο θα έλεγε κανείς. Από μικρός είμαι στις κουζίνες, μου άρεσε η δημιουργία, η ένταση, τα αρώματα και οι μυρωδιές της και εμπέδωσα στο μυαλό μου ότι αυτός είναι ο χώρος μου.

– [ ] Τα τελευταία χρόνια έχετε πάρει το βραβείο Ελληνικής Κουζίνας. Θα θέλαμε να μας πείτε ποιο είναι το αγαπημένο σας ελληνικό φαγητό.
Δεν το βλέπω σαν ελληνικό φαγητό. Εμένα μου αρέσει η ελληνική κουζίνα με τα τοπικά εποχιακά της προϊόντα, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά της και τις γεύσεις της.

– [ ] Αν η Θεσσαλονίκη είχε γεύση ποια θα ήταν;
Σταυροδρόμι γεύσεων και πολιτισμών. Τα οποία με την πάροδο του χρόνου ενώθηκαν και δημιουργήθηκε η Θεσσαλονικιώτικη κουζίνα την οποία την χαρακτηρίζει η βαθιά νοστιμιά, η γευστική πολυπλοκότητα και οι γεύσεις.

– [ ] Θέλουμε να μοιραστείτε μαζί μας μια από τις ομορφότερες στιγμές της καριέρας σας.
Είχα την χαρά και την τιμή να δουλέψω σε πολλές χώρες και σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όντας υψηλά στην ιεραρχία τους. Έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω διαφορετικές συνήθειες και γαστρονομικές κουλτούρες, να σερβίρω το φαγητό μου σε μεγάλες προσωπικότητες και είναι πολλές οι μεγάλες στιγμές στην μέχρι τώρα καριέρα μου.

– [ ] Τι συμβουλή θα δίνατε στους νέους που συμμετέχουν στο Master chef;
Να το απολαύσουν αλλά να ξέρουν πολύ καλά ότι είναι ένα παιχνίδι και δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα της καθημερινής ζωής.

– [ ] Η ταυτότητα του εστιατορίου Salonika όπου και βρίσκεστε είναι αποκλειστικά ελληνική. Ποιο πιάτο θα προτείνατε για το φετινό καλοκαίρι;
Εμείς φιλοδοξούμε το Salonika να γίνει το ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ Της ΠΟΛΗΣ που εκφράζει την ελληνική, μακεδονική, Θεσσαλονικιώτικη κουζίνα. Το μενού μας βασίζεται στις 4 εποχές.
Έτσι έχει ενδιαφέρον να έρθει κάποιος να γευτεί τα πιάτα μας που βασίζονται στα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης στην εποχή τους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι σκότωσε στη Σιδώνα στρατιωτικό διοικητή της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι σκότωσε σήμερα στην Σιδώνα...

Νίκος Ανδρουλάκης: Η αλήθεια βλάπτει σοβαρά τη ΝΔ – Βίντεο στο TikTok

Με ένα βίντεο στο TikTok ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος...

Βρίσα Λέσβου: Χωρίς επισκευές ο ναός της Ζωοδόχου Πηγής οκτώ χρόνια μετά το σεισμό του 2017

Επί 55 χρόνια λειτουργεί στον ιερό ναό της Ζωοδόχου...

«The 2Night Show»: Μελίνα Κοντή και Νίκος Γρίτσης καλεσμένοι του Γρηγόρη Αρναούτογλου

Απόψε, Δευτέρα (17.02.2025), στις 24:00 o Γρηγόρης Αρναούτογλου υποδέχεται...