24.5 C
Thessaloniki

Το παραδοσιακό τουλουμπάκι της Αλιστράτης έγινε 100 ετών

Ημερομηνία:

Η τουλούμπα και το τουλουμπάκι παρασκευάζεται εδώ και 25 χρόνια στην πόλη των Σερρών. Αν και δεν είναι καθαρά παραδοσιακό γλυκό των Σερρών, η γεύση και ο τρόπος παρασκευής του είναι μοναδικός στην Ελλάδα.

Η ζύμη είναι παραδοσιακή και απλή…χρειάζονται μόνο αλεύρι, αβγά και νερό.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Μπάλλα, ιδιοκτήτη εργαστηρίου παρασκευής τουλούμπας, τη συνταγή την έφερε ο παππούς του από τη Μικρά Ασία και η τεχνική περιλαμβάνει τηγάνισμα σε βραστό λάδι και αμέσως μετά σιρόπιασμα.

Όπως είπε ο κ. Μπάλλας, το τουλουμπάκι τρωγόταν ως απογευματινό γλυκό και προσφερόταν ως κέρασμα μαζί με τον καφέ.

Το περίφημο τουλουμπάκι κυκλοφορεί σε διάφορες γεύσεις, με διαφορετικές επικαλύψεις (σοκολάτα, αμύγδαλα, κ.ά.) σε όλα τα ζαχαροπλαστεία της πόλης.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Η παράσταση «Έγκλημα και τιμωρία» στη Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών

Η παράσταση «Έγκλημα και τιμωρία» επιστρέφει, για 2η χρονιά, στη Σκηνή Σωκράτης...

Λουτσέσκου μετά το Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 4-1: «Ντροπή το αποτέλεσμα, αναλαμβάνω την ευθύνη!»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα...