35 C
Thessaloniki

Προϊόντα της Θεσσαλικής γης γεύτηκαν οι σύνεδροι του Διεθνούς Συνεδρίου Μελισσοκομίας στη Λάρισα- Το εργαστήρι Εφαρμοσμένης Μελισσοκομίας

Ημερομηνία:

Γεύσεις από μοναδικά προϊόντα της Θεσσαλικής γης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι σύνεδροι του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Μελισσοκομίας, στη Λάρισα.

Οι σύνεδροι που προέρχονται από 30 συνολικά χώρες, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το μοναδικό εργαστήριο εφαρμοσμένης Μελισσοκομίας που αποτελεί νέο τμήμα της Γεωπονικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μετρώντας μόλις πέντε χρόνια λειτουργίας, σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Καντά, πρόεδρο του τμήματος Ζωικής Παραγωγής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας και να δοκιμάσουν την ποιότητα και τη γεύση προϊόντων της Θεσσαλικής γης, όπως το υπέροχο μέλι, τη φέτα και το κασέρι, σύνεδροι από 30 χώρες, ενώ δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ποιότητα των τυριών και των κρασιών.

Απώτερος στόχος του Εργαστηρίου, σύμφωνα με τον κ. Καντά, είναι η επίλυση των προβλημάτων των μελισσοκόμων, καθώς και η πιστοποίηση και τυποποίηση του μελιού.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Χαρακοπιό Μεσσηνίας

Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στο Χαρακοπιό Μεσσηνίας, με...

Ξεκίνησε ο β’ γύρος εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας στο Λονδίνο

Νέος γύρος εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας...

Υπνική παράλυση: Τι είναι και γιατί μας τρομάζει τόσο;

«Νόμιζα πως θα πεθάνω. Σαν να είχε συμπυκνωθεί όλο...

Ισραήλ: Αποκαλυπτικά πλάνα από τον εντοπισμό της σορού του ηγέτη της Χαμάς Μοχάμεντ Σινουάρ σε υπόγειο τούνελ

Νέα αποκαλυπτικά πλάνα έδωσαν στην δημοσιότητα οι στρατιωτικές δυνάμεις...