27.1 C
Thessaloniki

Η Γραβιέρα Νάξου “συστήνεται” σε ξένους δημοσιογράφους

Ημερομηνία:

Η Γραβιέρα Νάξου αποτελεί προϊόν Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης). Η Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π. της Ε.Α.Σ. Νάξου έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο καθώς για να παραχθεί ένα κιλό γραβιέρας χρησιμοποιούνται 11 κιλά γάλα, ενώ έχει χαρακτηρισθεί από πολλά ινστιτούτα και επιστήμονες ως ένα από τα καταλληλότερα τυριά για κατανάλωση από άτομα νεαρής ηλικίας, διότι παρέχει πολύτιμη βοήθεια στην ανάπτυξή τους. Παρασκευάζεται από 80% αγελαδινό γάλα κατ’ ελάχιστο και 20% αιγοπρόβειο γάλα κατά μέγιστο, με την προσθήκη παραδοσιακής πυτιάς.

Η ΕΑΣ Νάξου έχει κινητοποιηθεί για να προωθήσει τα τυριά της στις αγορές του εξωτερικού, δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο Δημήτρης Καπούνης, πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου. Το “Enjoy, it’s from Europe”, είναι μια εκστρατεία χρηματοδοτούμενη από την ΕΕ για τα αγροδιατροφικά προϊόντα. Πρόκειται για μια πολιτική προώθησης που θεσπίστηκε το 2016, με σκοπό να στηρίξει τις προσπάθειες των αγροτών και να ευαισθητοποιήσει περισσότερο τους καταναλωτές στην αγορά προϊόντων με ευρωπαϊκή ετικέτα. Αυτό το σύνθημα πήραν οι Ναξιώτες και το μετέτρεψαν σε “Enjoy, it’s from Naxos”, προσκαλώντας δημοσιογράφους από το εξωτερικό να γνωρίσουν τις τοπικές γεύσεις, πρόσθεσε ο κ. Καπούνης.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Υπηρεσία παραλαβής ειδικών αποβλήτων λειτουργεί στην Κάλυμνο

Από την Παρασκευή λειτουργεί στην Κάλυμνο, η υπηρεσία παραλαβής...

Eurobasket 2025: Ο Μικρός και ο Μεγάλος Τελικός από την ΕΡΤ1

Την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, η ΕΡΤ1 θα μεταδώσει ζωντανά τον «μικρό» και τον «μεγάλο»...

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην 89η ΔΕΘ

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμετέχει για πέμπτη συνεχή χρονιά στη...

Γιώργος Μαζωνάκης: Έρχεται και δεύτερη μήνυση από τον τραγουδιστή προς τους συγγενείς του

Μετά την πρώτη μήνυση που κατέθεσε ο Γιώργος Μαζωνάκης...