36.6 C
Thessaloniki

Σάμος: Απέχουν από τα μαθήματα τους για να αποκατασταθούν οι ζημιές στην Πορφυριάδα

Ημερομηνία:

Με 48ωρη αποχή από τα μαθήματα τους, γονείς και μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καρλοβάσου αντιδρούν στην πολύχρονη αναμονή για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο φονικός σεισμός του 2020 και ζητούν να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για τη γενική βελτίωση του κτιρίου της Πορφυριάδας αφού προϋπήρχαν για τουλάχιστον μία δεκαετία κτιριακά προβλήματα.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση που προκάλεσε ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων οι γονείς παρουσία και του Δημάρχου Δυτικής Σάμου Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους αναφέρθηκαν αναλυτικά οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, με τους γονείς να θεωρούν απαράδεκτο ότι εδώ και 10 χρόνια τα σοβαρά ζητήματα που έχει το σχολείο στις κτηριακές εγκαταστάσεις του και οφείλονται σε κατασκευαστικές αστοχίες και κακοτεχνίες δεν έχουν αποκατασταθεί. Αντίθετα όπως ανέφεραν επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο από τον σεισμό του 2020, αφού με «μπαλώματα», «βαψίματα» και παραπήγματα γύρω από το κτήριο δεν λύνονται, βάζοντας καθημερινά σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος ανέφερε ότι ήδη έχει επισκεφτεί την αρμόδια υπηρεσία για να ενταχθεί έργο με το ποσό των 691 χιλιάδων ευρώ και ότι μέχρι την Παρασκευή έχει λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει ένταξη και δημοπράτηση το επόμενο διάστημα. Οι εργασίες αποκατάστασης θα ξεκινήσουν με το κλείσιμο των σχολείων τον Ιούνιο ενώ σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Δυτικής Σάμου τα χρήματα επαρκούν και για την αλλαγή στέγης και την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων παρεμβάσεων ώστε το κτίριο της Πορφυριάδας να παραδοθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Παρέμβαση για το θέμα έγινε και από το Εργατικό Κέντρο Σάμου το οποίο συμμεριζόμενο τον αγώνα των γονέων ζητά:

 Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα και να δοθούν όλες οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις από το κράτος για την έναρξη εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης των ζημιών του κτηρίου.

 Να πραγματοποιηθεί δευτεροβάθμιος αντισεισμικός έλεγχος του κτηρίου, με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε σεισμογενή περιοχή.

 Να εκτελεστούν όλες οι εργασίες εντός της περιόδου που το σχολείο θα είναι κλειστό, ώστε η νέα σχολική χρονιά να βρει μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

 Να αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλα τα σχολεία του νησιού και να φτιαχτούν νέα σχολικά κτήρια όπου είναι απαραίτητο.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Γάζα: Η πολιτική άμυνα ανακοίνωσε ότι εντόπισε περίπου 60 πτώματα σε δύο συνοικίες

Περίπου 60 πτώματα έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής σε δύο...

Θεσσαλονίκη: 40χρονος προκάλεσε ζημία 1,4 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο μέσω γυμναστηρίων και κομμωτηρίων

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, διακριβώθηκε η...

Σοβαρό τροχαίο στο Πόρτο Ράφτη: Οδηγός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του

Χωρίς τις αισθήσεις του απεγκλωβίστηκε ο οδηγός Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτου...