25.3 C
Thessaloniki

Β. Κεχαγιά για σχολικό εκφοβισμό: Η πενθήμερη αποβολή δεν είναι αποτρεπτικό μέτρο

Ημερομηνία:

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τον σχολικό εκφοβισμό μίλησε σε συνέντευξή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Βούλα Κεχαγιά.

Θεωρούμε ότι αυτά τα μέτρα δεν επαρκούν, το επεσήμανε και ο κ. Κασσελάκης χθες. Η πενθήμερη αποβολή δεν είναι αποτρεπτικό μέτρο, οι κοινωνίες έχουν εξελιχθεί, το ίδιο και τα παιδιά μας. Το να αποβάλεις ένα παιδί, ενδεχομένως να μην είναι απωθητικό σήμερα, αλλά «ελκυστικό» για έναν νέο, έναν έφηβο, που μπορεί να χρειάζεται μια άλλη προσέγγιση” ανέφερε σε συνέντευξή του στον Σκάι και πρόσθεσε:

Πρέπει να υπάρχουν πολύ περισσότεροι ψυχολόγοι στα σχολεία, να υπάρχει κοινωνική στήριξη νεαρών παιδιών τα οποία «ξεφεύγουν» και έχουν μια πιο επιθετική και βίαιη συμπεριφορά. Ο κ. Κασσελάκης δεν αφόρισε τα μέτρα της ΝΔ, είπε ότι είναι αναχρονιστικά, του τύπου παίρνει την βέργα ο καθηγητής και τιμωρεί τον μαθητή. Θέλουμε πιο μοντέρνα και σύγχρονα μέτρα, οι κοινωνίες εξελίσσονται. Είναι άλλο ένας ψυχολόγος να είναι επισκέπτης στο σχολείο και να περνάει από αυτό μία ώρα ή μία μέρα την εβδομάδα και άλλο να βρίσκεται σταθερά μέσα στο σχολείο και αν υπάρξει μια συμπεριφορά λίγο παραβατική να αντιμετωπιστεί και να επιλυθεί εκείνη την ώρα“.

Παράλληλα, η κα Κεχαγιά σχολίασε τις τελευταίες δηλώσεις του Ν. Ανδρουλάκη για τον ΣΥΡΙΖΑ. “Ακούμε με προσοχή τον κ. Ανδρουλάκη και όλα αυτά που λέει. Ο κ. Ανδρουλάκης τα λέει «όλα σωστά» και οι πολιτικοί του αντίπαλοι λένε «σαχλαμάρες» και «ανοησίες». Τις ακούω αυτές τις εκφράσεις, όπως διατυπώνονται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Θέλω να επαναλάβω και στο ΠΑΣΟΚ και σε όλα τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, ότι αντίπαλός μας πρέπει να είναι η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Εμείς εκεί στρέφουμε το ενδιαφέρον μας, στο να αποδομήσουμε την παραπλανητική πολιτική με την οποία ασκείται η διακυβέρνηση επί πρωθυπουργίας του κ. Μητσοτάκη. Δεν ενδιαφερόμαστε να αποδομήσουμε το ΠΑΣΟΚ” δήλωσε.

Το να υποτιμάς τον πολιτικό σου αντίπαλο λέγοντας συνέχεια ότι λέει ασυναρτησίες και χαζομάρες, δεν νομίζω ότι τροφοδοτεί το πολιτικό σου «εγώ», παρά μόνο σε ένα εκλογικό ακροατήριο που, ούτως ή άλλως, θα σε ακούσει γιατί θέλει πάντα και διαρκώς να σε υποστηρίζει. Οι πολίτες θα ήθελαν ένα ενιαίο και δημοκρατικό μέτωπο απέναντι στην κυβέρνηση. Βγήκε η απόφαση του ΣτΕ.

Ο κ. Ανδρουλάκης, όπως έπρεπε και όφειλε, έκανε ένσταση αντισυνταγματικότητας. Το δικαστήριο δεν δικαίωσε τον κ. Ανδρουλάκη, καταδίκασε την κυβέρνηση που πέρασε τον σχετικό νόμο με τη σχετική τροπολογία, για να είμαστε σαφείς και ως προς τις διατυπώσεις μας. Ο κ. Ανδρουλάκης καλώς έπραξε και καλώς κινήθηκε. Αντί, λοιπόν, να χαρεί, όπως το έκανε στη Βουλή, άρχισε να μιλά για συκοφάντηση από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του, ξεχνώντας ότι όταν είχαμε τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούνταν ότι κάνει μονοθεματική αντιπολίτευση, ότι έχει ρίξει το βάρος του στο σκάνδαλο των υποκλοπών και ότι εξ αυτού του λόγου χάνει πολιτικά. Εμείς πρωτοστατήσαμε, πήραμε αναφανδόν το μέρος του κ. Ανδρουλάκη και τον στηρίξαμε όσο μπορούσαμε σ’ αυτό και εξακολουθούμε να τον στηρίζουμε για τη δικαίωση την οποία πρέπει να βρει. Άρα, εγώ δεν δέχομαι ότι εμείς τροφοδοτούμε την αντιπαράθεση. Δεν δέχομαι τους χαρακτηρισμούς. Αν η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θέλει να πολιτεύεται με χαρακτηρισμούς κι έτσι να πάμε στις ευρωεκλογές, είναι δικαίωμά της” κατέληξε.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

κοινοποιήστε την ανάρτηση

Εγγραφείτε

spot_imgspot_img

Δημοφιλή

Περισσότερα σαν αυτό
Related

Αλέξης Χαρίτσης: Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να είναι η αιχμή του δόρατος της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης

Στην βαθιά κρίση της Ευρώπης, “κρίση οικονομική, κρίση περιβαλλοντική,...

Τελικός Conference League: Απαγόρευση των υπαίθριων συναθροίσεων στην Αττική την ημέρα του αγώνα

Η ελληνική αστυνομία γνωστοποίησε τα νέα μέτρα ασφαλείας ενόψει...